Η τροφή σου το φάρμακό σου...το φάρμακό σου η τροφή σου

Λικέρ ρόδι


Πριν καταλήξω σε αυτή τη συνταγή, διάβασα ένα σωρό άλλες, έψαξα στο διαδίκτυο, το σκέφτηκα το ξανασκέφτηκα και κατέληξα στην παλιά καλή εκδοχή: 

θα φτιάξω το ρόδινο λικέρ έτσι όπως έφτιαχνε το λικέρ βύσσινο η γιαγιά μου ή περίπου...

Λικέρ ρόδι

τα βασικά


~1 κιλό ρόδια καθαρισμένα
~ζάχαρη ΒΙΟ
~2 σφηνάκια οινόπνευμα ποτοποιίας
~βότκα (από την καλή:)

τα αρώματα


~1 ξυλάκι κανέλας
~3 αστεροειδείς
~6 καρφιά γαρίφαλο
ή
~3 δάκρυα μαστίχας
ή
~20 σταγόνες εσάνς τριαντάφυλλο

• Σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, βάζουμε το ρόδι με τη ζάχαρη εναλλάξ. Η ποσότητα της ζάχαρης είναι και προσωπικό γούστο αλλά θα συνιστούσα οι σπόροι του ροδιού να καλυφθούν καλά από τη ζάχαρη. Με αυτόν τον τρόπο θα συντηρηθούν καλύτερα.

• Προσθέτουμε το οινόπνευμα ποτοποιίας και τα αρώματα. Αφήνουμε το βάζο σε μέρος ευήλιο για 2 μήνες. Ελέγχουμε συχνά το περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρουμε ένα πηκτό γλυκό σιρόπι.

• Στραγγίζουμε το σιρόπι καλά πιέζοντας τους σπόρους του ροδιού. Αφαιρούμε τα αρωματικά και προσθέτουμε τη βότκα την καλή κατά βούληση, ανάλογα το πόσο γλυκό ή δυνατό θέλουμε το λικέρ.

Είναι απλά ονειρεμένο...

ΠΗΓΗ