Η τροφή σου το φάρμακό σου...το φάρμακό σου η τροφή σου

Νηστίσιμα κουλουράκια βοτάνων!


Μια πανεύκολη συνταγή για μυρωδάτα κουλουράκια , πλημμυρισμένα με τα αρώματα αλλά και τις μοναδικές ιδιότητες των βοτάνων και αρωματικών φυτών της ελληνικής γης. Η συνταγή ταιριάζει απόλυτα και με τη νηστεία της Σαρακοστής. 

Όσοι νηστεύουν σίγουρα θα χρειαστούν τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν τα βοτάνια της συνταγής.

Υλικά: (κατά προτίμηση βιολογικά ή φυσικής καλλιέργειας)

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά βασιλικό
1/2 φλιτζάνι άνηθο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Σουσάμι
Αλεύρι – αναλόγως όσο χρειαστεί

Προετοιμασία:

Τσιγαρίζουμε το άνηθο με το ελαιόλαδο στο τηγάνι και στη συνέχεια αλέθουμε στο μίξερ όλα τα υπόλοιπα βότανα προσθέτωντας το τσιγαρισμένο άνηθο. Διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό νερό και προσθέτουμε το μίγμα με τα αλεσμένα βότανα σε μια λεκάνη για να τα ανακατέψουμε .

Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά σιγά και το αλεύρι , προσέχοντας να μην μας γίνει σκληρό το ζυμάρι . Μόλις ανακατέψουμε καλά , αφήνουμε να δράσει η μαγιά και να φουσκώσει το ζυμάρι μας .

Αργότερα όταν το ζυμάρι μας θα έχει διπλασιαστεί σε όγκο , πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα εμείς θέλουμε και τα βουάμε σε μια κούπα σουσάμι ώστε να κολλήσει πάνω τους. Τα τοποθετούμε τ προσεκτικά σε ένα ταψί του φούρνου μας το οποίο έχουμε φροντίσει να το έχουμε επικαλύψει με λαδόκολλα ή να το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο κατα προτίμηση για να μην κολλήσουνε στο πάτο του ταψιού .

Η θερμοκρασία του φούρνου δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 200 βαθμούς Κελσίου , ενώ η ώρα ψησίματος δεν θα μας πάρει πέρισσότερο από 45 λεπτά.